0 Läs mer >>
Halloj kära läsare!

Jag gör härmed debut som bloggare och det känns ju himla fint. Mitt namn är Karin och jag går också i denna helt makalöst underbara klass som alltså planerar en lika underbar slutkonsert vid namn BBB broadcast! Det ska jag dock inte skriva så mycket om just nu. Istället tänkte jag nämligen berätta om vår spelning på jazzfestivalen den 28/2.

Detta evenemang arrangerades nu för sjätte gången och ungdomar från olika estet-musiklinjer och kulturskolor runt om i Hälsingland medverkade. En väldigt roligt idé som är inspirerande på många vis!

Personligen är det bland de absolut roligaste spelningarna jag någonsin varit med på, och jag tror nog att de flesta i klassen håller med om att det var helt gaaaaalet kul! Vi hade en grymt bra repertoar (tycker iallafall jag då, som den jazzlover jag är) och den absolut bästa publiken! De peppade oss från början till slut och det blev ett sådant drag som gav oss alla en energikick. Helt fantastiskt med andra ord.

Tiden gick så himlades fort och helt plötsligt var det tyvärr över. Tack och lov ska vi köra samma konsertprogram på skolan denna vecka! Wehey! Om någon är intresserad så kommer den äga rum i dramasalen på Bromangymnasiet torsdag 27/2 kl 19.00 och fredag 28/2 kl 10.15 & 12. Om jag får säga det själv så är det verkligen värt att gå dit. Vi bjuder ju på svängig musik och spelglädje = perfekt kombination. Vad kan gå fel liksom?
MISSA INTE!

Då har ni alltså fått reda på lite mer om vad vi sysslat med utöver slutkonsertsplaneringen. Efter lovet blir det dock 100 % fokus på det och jag är så sjukligt taggad! Men först ska vi alltså åter få jazza loss ett par gånger till, och därefter väntar en veckas välbehövligt och välförtjänt sportlov.

Ha det bäst så länge!
/Karin, sångerska i ES11b
 
Bilden är från våran lyckade 50-talskonsert i december 2012

Ung jazz-och bluesfes...

0 Läs mer >>
Jag förstår att ni taggar till den eminenta showen BBB Broadcast - really, vad annars? - och det gör vi med till 100% bara att nu dessa två veckor taggar vi ytterligare 100% (alltså utöver de ursprungliga 100 procenten, så det blir alltså 200% sammanlagt för er som blev fundersamma) till att spela jazzzzz. That'zzzz righty tighty. No-thing like swing.* 
 
Vi i ES11B ska nämligen bossa loss på Jazz och blues-festivalen fredag den 21 februari (samtidigt som Laleh kör i Stockholm by the way, men vi är ju bättre än henne.... eller alltså, vi är i alla fall fler) på Café August i Hudik. Det kommer bli ASKUL!!!
 
Mina personliga förberedelser är i full gång. Min outfit är kirrad. Min frilla är frixad. Åååh jag kommer vara så himla jazzig. Det enda som saknas är ett äkta jazz nickname. Som tur är så är jag försedd med internet och lite fantasi så jag googlar jazz nickname och vips har jag full access till en JAZZ NICKNAME GENERATOR! Åh, nutiden, I love you.
 
Jag bekräftar att jag är en Swingin Hep Cat och fyller i mitt namn.
Jag trycker Swing it daddio! och får mitt efterlängtade jazz nickname:
 
Russell A. Canyousparesomechange

and I'm like: ........... ne.
En annan sida föreslår Jailhouse Boy Jackson.
Då känner jag såhär: jag borde plugga.
 
Men, back to business, hoppas vi ses den 21 februari! 
 
Lev länge och sånt!
 
/Molly, klarinett
 
 
 
 
*utom den eminenta showen BBB Broadcast som äger rum 14-16 april i Bromangymnasiets aula.

Jazz ma tazz baby